Németh Gumiszerviz

Tel.: 06 94/522-670
e-mail: info@nemethgumi.hu

ONLINE BEJELENTKEZÉS
GUMISZERELÉSRE, FUTÓMŰÁLLÍTÁSRA


Tovább

Ellenőrző lista: hogyan válasszuk ki a megfelelő gumiabroncsot?

LEGYEN TISZTÁBAN AZ ABRONCS MÉRETÉVEL

A gépjárműhöz használandó megfelelő gumiabroncstípus és -méret kiválasztásához olvassa el a gépjármű vagy a gumiabroncs gyártója által megadott információkat és ajánlásokat, és már készen is van!

VÁLASSZON A HELYI IDŐJÁRÁSI VISZONYOKNAK MEGFELELŐEN

Ha soha vagy csak ritkán kell havas útviszonyok között vezetnie, akkor valószínűleg a normál éghajlati körülményekre tervezett gumiabroncsok is megfelelnek Önnek. Ha azonban kemények a telek, vagy a hegyekbe készül, megfelelő téli gumiabronccsal kell felkészülnie a jeges és havas körülményekre. A téli gumiabroncsok esetében kifejezetten a havon és sárban mutatott teljesítményt teszteltük, hogy kiderüljön, mennyire segítik Önt a téli vezetkésben. Keresse a „3 hegycsúcs és hópehely” szimbólumot.

VÁLASSZON SAJÁT HASZNÁLATI MÓDJÁNAK MEGFELELŐEN

Ha járművét különösen nagy terhelés mellett használja, ezt a gumiabroncs kiválasztásakor is figyelembe kell vennie. Feltétlenül megfelelő terhelhetőségű gumiabroncsot válasszon. Ellenőrizze a gépjármű gyártója által megadott adatokat.

KERESSEN OLYAN GUMIABRONCSOT, AMELY MINDEN TÉREN JÓL TELJESÍT

A megfelelő gumiabroncs egyetlen elegáns csomagban kínál Önnek mindent, amire szüksége van: biztonság, hosszú élettartam és üzemanyag-takarékosság. A minden tekintetben megfelelő gumiabronccsal: rövidebb a fékút nedves útfelületen, ami akár életmentő körülmény is lehet; hosszabb élettartamot érhet el, ami akár egy évvel hosszabb használatot is jelenthet; és csökkentheti üzemanyag-fogyasztását éves szinten. Minden gumiabroncs jól teljesít e területek közül legalább egyben, de ritka az olyan gumiabroncs, amely mindhárom teljesítménytényezőben kiemelkedőt nyújt.

MÉRLEGELJE A HOSSZÚ TÁVÚ KÖLTSÉGEKET

Mielőtt nyélbe üt egy „tuti üzletet”, gondolkodjon el azon, hogy milyen költségei lesznek ténylegesen. A gumiabroncs olyan termék, amelyből megéri minőségit vásárolni. Ha egy kicsit többet invesztál egy olyan termékbe, amely minden téren jó, biztonságosabb és hosszabb élettartamú gumiabroncsokra tehet szert, és a benzinkúton is pénzt takaríthat meg hétről hétre. A vezető gumiabroncsgyártók könnyen magukévá teszik ezt a logikát.

Tehát végezze el a házi feladatát. Idővel be fog bizonyosodni, hogy a jobb gumiabroncs valójában olcsóbb!